Supporters steunen zwarte duivels

Print
Hulshout - Voetbalploeg De Zwarte Duivels uit Westmeerbeek (Hulshout) bengelt onderaan het klassement. Met 96 tegendoelpunten en nul punten doet geen enkele andere Vlaamse ploeg het slechter. En toch blijven de supporters hun ploeg trouw.
BR>
Spannend zijn de matchen van De Zwarte Duivels allerminst. Dat de lijstduwer van vierde provinciale C telkens aan het kortste eind trekt, staat buiten kijf. Alleen het aantal tegendoelpunten waarmee de spelers de boot in gaan, durft al eens te variëren.

”De meeste slaag kregen ze in Bevel. De keeper kreeg twaalf doelpunten te slikken”, zegt een supporter, die zijn naam liever niet in de krant ziet. Een andere toeschouwer trekt aan de mouw van onze fotografe. ”Zet mij dan maar in de gazet. Ik kom er voor uit dat ik onze jongens steun. Het is niet plezant om ze altijd te zien verliezen. Toch sta ik al zes jaar trouw aan de kant. Tijdens de week kalk ik trouwens de lijnen. Uit sympathie”, bekent Edward Baeten.

Naast de lijnverzorger geven twee fervente supporters ‘m van jetje. ”Wij moedigen onze zoon aan”, vertelt Diane Vandenbergh. ”Het is het eerste seizoen dat Tibo hier speelt. Hij is zeventien en de jongste speler.

Toch maakte hij dit seizoen al een van de zes doelpunten. Vorig jaar speelde hij bij Herselt. Hij heeft geen spijt van zijn transfer want hij wil hier niet weg”, verklapt vader Ronny Croonenborghs.

”Het is de sfeer die de groep bij elkaar houdt. Het slechte spel lokt geen onderlinge verwijten uit. Kwatongen beweren dat de ploeg de zomer niet haalt. Dat is larie. Er zijn maar twee spelers opgestapt en de rest blijft”, verzekert Croonenborghs.

Veteranen

Winnen of verliezen, het ligt niet ver uit elkaar. De eerste ploeg wint geen enkele match, de veteranen van dezelfde club verliezen nooit. ”We speelden twee keer kampioen. Vorige week verloren we onze eerste match in twee jaar”, zegt veteraan Johan Van Woensel. ”Het zit er dik in dat we opnieuw kampioen worden. De eerste ploeg traint tweemaal per week. Wij nooit. Voor ons is de derde speelhelft in de kantine het belangrijkste.”

De derby tegen Ramsel eindigde zondag op 4 -0 in het nadeel van Westmeerbeek. Met een beetje pech rapen De Zwarte Duivels volgend weekend de honderdste bal uit hun netten.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio