Wegwerkzaamheden grootste slokop in begroting

De gemeenteraad van Arendonk komt vandaag, maandag, om 20u voor het laatst in de huidige legislatuur bijeen. De raadsleden moeten de gemeentebegroting voor hun 23 opvolgers goedkeuren.

jmartynowski

BR>

De begroting bevat 12.761.473 euro aan investeringen. Het leeuwendeel is gereserveerd voor wegwerkzaamheden.

Bijna 7 miljoen euro gaat naar de Grens, Wippelberg, Moerenstraat, Asselbergen en een deel van de Hoge Mauw voor een gescheiden rioolstelsel.

De gemeente trekt iets meer dan twee miljoen uit voor het veiliger maken van het gedeelte van de Kloosterbaan waar de scholen van Sint-Clara gelegen zijn.

Het fabriekspand Karel I wordt momenteel omgevormd tot een kunstacademie. De gemeente zet 840.000 euro opzij om de omgeving van de oude sigarenfabriek later wat op te fleuren en voldoende parkeerruimte te creëren.

De verdere uitbouw van het sportpark Heikant is het laatste investeringsproject rond één miljoen euro.

Uit het lijstje van 56 investeringen onthouden we het onderhoud van het vroegere OCMW-gebouw op de hoek van de Vrijheid en park Deroissart (200.000 euro), een veegmachine (100.000 euro), de uitbreiding van schoolgebouwen (90.000 euro), een toelage voor de sporthal Okido (15.000 euro), de uitrusting van speelpleintjes (40.000 euro) en een fontein aan het gemeentehuis (10.000 euro).

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio