Sunparks als cadeautje van de Sint

Sunparks als cadeautje van de Sint

Sunparks als cadeautje van de Sint

Print
Mol - Twee weken voor de kerstvakantie is het opvallend rustig in het vakantiedorp Sunparks Kempense Meren in Mol. Toch profiteren enkele tientallen gezinnen van een winters verblijf aan de boorden van de zandput van Rauw. Een weekendje Sunparks als sinterklaasgeschenk.
BR>
Sunparks Mol heeft een op zijn minst turbulente geschiedenis. De bouw van het domein joeg destijds natuurjongens, politici, buurtbewoners en bouwheren tegen elkaar in het harnas. Vijftien jaar later was de mediabelangstelling zelden positief. Vandalisme, autodiefstallen en sociale onrust haalden meermaals de koppen van de kranten.

Toch is het niet al kommer en kwel. Sunparks Kempense Meren is meermaals per jaar een vol huis en levert daarom de grootste bijdrage aan de bijna een miljoen toeristische overnachtingen waarmee Mol zo graag uitpakt. Vorige week kwam het vakantiedorp op een andere manier in het nieuws.

De familie Roosen uit Balen vond onderdak in een van de vakantiehuisjes nadat een brand haar woning had vernield. Het gezin kan dankzij de bemiddeling van zijn verzekeraar een week in het vakantiedomein verblijven.

Service

Maar er zijn natuurlijk ook de gewone gasten. ”Het is de tweede keer dat we hier boeken”, zegt Frank Raamakers uit het Nederlandse Fijnaart. De buren van Frans Bauer tekenden nu voor een weekendje. ”Gekregen van sinterklaas”, bloost dochtertje Natalie.

Volgens mama Angela had de sint geen beter cadeau kunnen bedenken. ”Voor kinderen is het hier groots. Sander en Natalie zijn niet weg te branden uit het zwembad. De service is hier correct en vriendelijk.”

Drie koppels uit Middelkerke vallen dan weer voor de natuur en de rust. ”De Kempen hebben voor ons kustbewoners een ongewone aantrekkingskracht. Het domein ligt pal in het groen met een prachtig meer er bovenop. Het is de tweede keer dat we hier met de vrienden een weekend boeken”, zegt Chris Coppin. ”Wij en onze kindjes Chenai en Seth hebben het hier best naar onze zin.”
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio