Grote politieactie strikt dealer amfetamines

Grote politieactie strikt dealer amfetamines

Grote politieactie strikt dealer amfetamines

Print
Hoogstraten - De internationale drugsactie Etoile was zaterdag een enorm succes. Uitschieter was een kerel die in Peutie werd geklist met net geen 100 kilogram amfetamines.
BR>
De politie en douane in België, Nederland, Frankrijk en Luxemburg zetten zaterdag een internationale actie op tegen drugshandel en -toerisme. In ons land werden 350 manschappen van de federale en lokale politie en de douane ingezet langs snel- en gewestwegen, op treinen en bussen en in drugspanden. In België vonden onder meer controles plaats in de grensstreek van de E19 tussen Antwerpen en de grens in Meer (Hoogstraten).

Bij ons werden 1.311 voertuigen en 1.242 personen gecontroleerd. Meer dan 250 personen hadden drugs in hun bezit en vier andere reden onder invloed van drugs. De meest opvallende vangst gebeurde op de E19 Antwerpen- Brussel nabij Peutie. De Brabantse wegpolitie pakte een kerel op met 99,76 kilogram amfetamines. De drugs en zijn voertuig werden in beslag genomen. In het arrondissement Antwerpen werd tien kilogram cannabis verzameld, in de rest van ons land zo’n vijf. De verdere Belgische buit: 42 gram heroïne, 33 gram cocaïne, 13 xtc-tabletten, 500 gram hallucinogene paddenstoelen, 18 verboden wapens (messen, matrakken en één vuurwapen) en 4.000 euro.
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio