Voormalig burgemeester Gust Van Laer overleden

Print
Lille - Gust Van Laer, de laatste burgemeester van Wechelderzande (Lille), is in de nacht van vrijdag op zaterdag op 89-jarige leeftijd overleden. Hij was jarenlang verbonden aan de plaatselijke harmonie.
BR>
Gust Van Laer verbleef al een tijdje in het rusthuis De Dennen in Westmalle. Hij was achttien jaar burgemeester van Wechelderzande, tot aan de fusie met Lille in 1978.

Voormalig schepen Willy Geerts uit Wechelderzande heeft nog met Gust Van Laer samengewerkt in de politiek. ”Ik heb Gust gekend vóór de fusie, tijdens de eerste zes jaar dat ik in de politiek actief was. Ik zat met hem in het schepencollege van Wechelderzande. Gust maakte deel uit van een andere partij. Toen kwamen er alleen enkele dorpspartijen op”, legt Willy Geerts uit. ”Het leggen van beton op de wegen in Wechelderzande en de verbouwing van het gemeentehuis waren enkele van zijn realisaties.”

Van Laer was ook lid van talrijke verenigingen in Wechelderzande. Hij was vooral een begenadigd muzikant bij de Koninklijke Harmonie Sint-Amelberga.

Daar was hij geruime tijd voorzitter. Tijdens het 75-jarig bestaan van de harmonie in 1998 werd Gust Van Laer gehuldigd omdat hij toen al 66 jaar muzikant was. Zijn zoon Leo is momenteel secretaris van de harmonie. De begrafenisplechtigheid vindt op zaterdag 16 december plaats in de Sint- Amelbergakerk !in Wechelderzande.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio