Bungeneers vraagt gebuisde topambtenaren voor kabinet

Print
Antwerpen - De aanstelling van enkele topambtenaren op het kabinet van schepen van Financiën Luc Bungeneers (VLD) zorgde vrijdag voor een aanvaring met personeelsschepen Marc Van Peel (CD&V). Beide ambtenaren hadden een negatieve evaluatie. Volgens Van Peel ondergraaft de aanstelling het personeelsbeleid.
BR>
Het huidige schepencollege moest vrijdag normaal het licht op groen zetten voor de invulling van de toekomstige schepenkabinetten.

Dit zorgt ervoor dat het nieuwe schepencollege na de installatie op 3 januari onmiddellijk aan de slag kan. Deze beslissing werd nu uitgesteld wegens onenigheid binnen het college.

Schepen Bungeneers wil zijn kabinet versterken met twee topambtenaren. Alleen kregen de twee betrokkenen een negatieve evaluatie. Volgens Van Peel neemt zijn liberale college een loopje met het evaluatiesysteem. Hij begrijpt niet dat ambtenaren met negatieve evaluaties op deze manier dan toch nog promotie zouden maken.

Dat zou door andere personeelsleden niet worden aanvaard. Bovendien oordeelt hij dat de stad recht heeft op kabinetten met kwalitatief personeel.

Burgemeester Patrick Janssens (sp.a) hield zich in de discussie afzijdig. Dat viel in verkeerde aarde. Het college heeft nog tot de gemeenteraad van 18 december tijd om een oplossing te vinden.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio