VLD- Liberaal Appel wil vragenhalfuurtje

Print
Zandhoven - VLD-Liberaal Appel riep in café De Lelie in Pulle de pers bijeen om zijn nieuw oppositiebeleid toe te lichten. De partij start met wijkverantwoordelijken, commissies en een vrouwenwerking. Voorts wil VLD-Liberaal Appel een vragenhalfuurtje voor de inwoners.
BR>
De nieuw opgerichte liberale vrouwen van Zandhoven kwamen vorige week een eerste keer bijeen om zeepjes te maken. Voor iedere deelgemeente stelde de VLD-Liberaal Appel al wijkverantwoordelijken aan, die het aanspreekpunt moeten zijn voor burgers. Een raamaffiche zal aangeven waar de verantwoordelijke woont.

”We starten ook met commissies die het werk van de schepenen gaan opvolgen”, zegt Guy Huybrechts, binnenkort een nieuw gezicht in de gemeenteraad. ”Om onze eis voor meer bestuursopenheid kracht bij te zetten, vragen wij aan het gemeentebestuur om iedere gemeenteraadszitting voortaan te beginnen met een vragenhalfuurtje voor de burger. In Zoersel gebeurt het nu al op die manier, tot ieders tevredenheid.”

De liberalen verloren op 8 oktober een zetel. Ze vielen terug van drie naar twee. ”We kwamen zeventig stemmen tekort voor een derde zetel. De campagne is te kort geweest voor ons, en we zaten met de scheurlijst Inspraak! van Charles van de Werve. Thomas Mestdagh en Charles van de Werve zijn inmiddels uit de partij gezet. Al denk ik niet dat wij ons zetelverlies aan die scheurlijst te danken hebben. De Zandhovenaar heeft nogal ‘anti’ en ‘extreem’ gestemd”, vindt Huybrechts. ”De stemmen die wij verloren, gingen naar Vlaams Belang. Wij kiezen voor constructieve oppositie.”
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio