Overvallen: één keer raak, twee keer mis

Print
Antwerpen - De Antwerpse politie noteerde de voorbije dagen drie hold-ups. Doelwitten: een fotowinkel (Belgiëlei), een nachtwinkel (Ter Heydelaan) en een kledingzaak (Carnotstraat).
BR>
Toen de 57-jarige uitbater van een fotowinkel op de Belgiëlei zaterdagmorgen de rolluik van de toegangsdeur opende, drongen twee mannen mee naar binnen. Ze spoten een onbekend goedje in de ogen van de zaakvoerder, waardoor die begonnen te tranen en rood aanliepen. De man verzette zich en brulde. In een schermutseling raakte hij ook gewond in het gezicht en aan de linkerschouder. Het roepen en tieren deed de overvallers wel op de vlucht slaan. Op het eerste zicht was er niets weg. . Ook in een nachtwinkel aan de Ter Heydelaan in Deurne bleef het vrijdag rond 23u bij een poging. De 67-jarige nachtwinkelier stond plots oog in oog met een grote jongeman met bivakmuts. Hij vroeg, zwaaiend met een vuurwapen, geld. Zijn kompaan stond op de uitkijk. De uitbater weigerde en verzocht de overvaller mee te gaan naar een achterkamertje.

Daarop nam het duo de vlucht, zonder buit. .De politie kreeg vrijdag rond 18.50u een hold-upalarm vanuit kledingzaak Eider aan de Carnotstraat. De 50-jarige zaakvoerster uit Borsbeek was bij een overval lichtgewond geraakt. De twee daders hadden haar hardhandig vastgegrepen en meermaals met de kolf van een vuurwapen op het hoofd geslagen. Ze namen geld mee uit de kassa en uit de handtas van de vrouw.

Haar laptop kon ze nog uit de handen van de overvallers rukken.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio