Drugsactie strikt dealer amfetamines

Print
Antwerpen - De internationale drugsactie Etoile, met onder meer een controlepost op de A12 in Berendrecht, was zaterdag een enorm succes. Uitschieter was een kerel die in Peutie werd geklist met net geen 100 kilo amfetamines.
BR>
Politie en douane in België, Nederland, Frankrijk en Luxemburg zetten zaterdag een internationale actie op tegen drugshandel en -toerisme. In ons land werden 350 manschappen van de federale en lokale politie en de douane ingezet, langs snel- en gewestwegen, op treinen en bussen en in drugspanden.

In België vonden onder meer controles plaats in de grensstreken boven Antwerpen en Tongeren. In België werden 1.311 voertuigen en 1.242 personen gecontroleerd.

Meer dan 250 personen hadden drugs in hun bezit en vier anderen reden zelfs onder invloed van drugs. In het arrondissement Antwerpen werden negen mensen opgepakt. Zes onder hen werden zondag aangehouden door de onderzoeksrechter, onder meer voor bezit en handel van drugs.

Daarbij ook de kerel die aan de controlepost op de A12 in Berendrecht het hazenpad koos, maar met behulp van de politiehelikopter kon worden gevat.

De meest opvallende vangst gebeurde op de E19 Antwerpen- Brussel nabij Peutie. De Brabantse wegpolitie pakte een kerel om met 99,76 kilo amfetamines. De drugs en zijn voertuig werden in beslag genomen. In het arrondissement Antwerpen werd zo’n 10 kilo cannabis verzameld, in de rest van ons land zo’n vijf. De verdere Belgische buit: 42 gram heroïne, 33 gram cocaïne, 13 xtc-tabletten, 500 gram hallucinogene paddenstoelen, 18 verboden wapens (messen, matrakken en één vuurwapen) en 4.000 euro.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio