'Grijze fauteuil blijft leeg'

'Grijze fauteuil blijft leeg'

'Grijze fauteuil blijft leeg'

Print
Wijnegem - ”Waarom?”, was de vraag die zaterdag tijdens de afscheidsviering van Koen Van Donink meermaals klonk. De massaal aanwezige familie, vrienden, kennissen en klasgenoten beseffen dat ze nooit een antwoord op die vraag zullen vinden. Koen Van Donink werd zondagmorgen verleden week aangereden op de Turnhoutsebaan in Wijnegem.
BR>
De chauffeur stopte even, maar reed toen gewoon verder.

Korte tijd later overleed Koen aan zijn verwondingen. Na een tip van een buurman, werd de dader dinsdag opgepakt. Zuster Josée Dom leidde zaterdag de serene afscheidsviering in de O.L Vrouwkerk van Wijnegem. Nadat Dorien, het kleine zusje van Koen, de kaarsen rond de urne had aangestoken, kwam er een oproep aan alle weggebruikers om zich verantwoordelijk te gedragen. De talrijke vrienden van de KAJ, waar Koen leider was, prezen zijn groot verantwoordelijkheidsgevoel.

”Vele leden keken op naar Koen, altijd enthousiast en eerlijk. Als hij het met iets niet eens was, wisten we dat ook snel.” Onmacht ook bij de klastitularis en klasgenoten van het Koninklijk Atheneum in Schoten. ”De klas verliest een vaderfiguur. De grijze fauteuil in de ontspanningsruimte, waar Koen op stille momenten inzat, blijft nu leeg.”

Vriendschap was de rode draad door alle getuigenissen. Die vriendschap werd sterk gesymboliseerd toen aan alle aanwezigen gevraagd werd om elkaar een hand te geven en samen het Onze Vader te bidden. De moeder van Koen verwoordde haar verdriet met de woorden: ”Er was iets tussen ons, ik raak het nooit meer kwijt.” Aan het einde van de plechtigheid vroeg Zuster Josée een daverend applaus voor Koen.

”Omdat Koen dat zeker tof zou gevonden hebben. Misschien groeit er uit zijn dood iets moois, al weten we nu nog niet wat dat zou kunnen zijn”, waren de laatste woorden. Koen van Donink: altijd enthousiast. De O.L.Vrouwkerk van Wijnegem was zaterdag veel te klein voor de afscheidsviering van de doodgereden Koen Van Donink.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio