Viertal speelde 'op mensen schieten'

Viertal speelde 'op mensen schieten'

Viertal speelde 'op mensen schieten'

Print
Sint-Niklaas - In de Sacramentstraat in Sint-Niklaas raakten zaterdagnacht twee personen gewond door kogeltjes uit een luchtpistool. Een van hen kreeg zo’n projectieltje in het hoofd, de andere werd geraakt in de rug. Nog een derde persoon werd getroffen maar bleef ongedeerd. De politie van Sint-Niklaas kon een van de daders zondagochtend al inrekenen.
BR>
Het gaat om de 28-jarige Gunther V.C. Hij werd zondagavond door de onderzoeksrechter in Dendermonde aangehouden op verdenking van opzettelijke slagen en verwondingen en gebruik van drugs. Twee andere verdachten, beiden twintigers, zijn zondag later op de dag opgepakt en zullen worden voorgeleid. De laatste verdachte werd zondagavond nog opgespoord.

De reconstructie vond al zondagvoormiddag plaats. Daaruit bleek dat er tot tien keer werd geschoten vanuit het raam op de eerste verdieping boven café Mike’s Garage in de Sacramentstraat.

Daar bewoont Gunther V.C. een appartement. De verdachten zouden om de beurt hebben geschoten. Zij hadden tijdens een verjaardagsfeestje samen drugs gebruikt en wilden zich ‘amuseren’ met het luchtpistool.

Twee van de verdachten zouden extreemrechtse sympathieën hebben. ”Maar niets wijst erop dat racistische ideeën aanleiding gaven tot het schieten. De slachtoffers zijn alle drie voorbijgangers, een vrouw en twee mannen. Toevallig is er ook iemand van Marokkaanse origine bij”, zegt Theo Byl van het Dendermondse parket.

De slachtoffers verkeerden nooit in levensgevaar. De kogeltjes moesten wel operatief worden verwijderd.

In overleg met de uitbaatster, die de partner is van verdachte Gunther V.C., besliste burgemeester Freddy Willockx om café Mike’s Garage zondagavond gesloten te houden.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio