Tweehonderd banen op de tocht bij NV Willems

Print
Balen - Bij metaalverwerkend bedrijf NV Willems staan tweehonderd banen op de tocht. De firma kampt met liquiditeitsproblemen. Vrijdagmiddag heeft de rechtbank van koophandel twee advocaten aangesteld die de zaken moeten doorlichten.
BR>
NV Willems is een autoriteit in metaalconstructies. Het bedrijf heeft wereldwijd opdrachten. Maar ondanks het volle orderboek kampt het met liquiditeitsproblemen.

Door een samenloop van omstandigheden kunnen de leveranciers niet worden betaald. “Enkele maanden geleden daagden twee Nederlanders op”, zegt ACV-afgevaardigde Luc Stappaerts. “Zij zouden het bedrijf overnemen. De geplande ondernemingsraden met de ‘redders van het bedrijf’ hebben nooit plaatsgevonden.”

Stappaerts zegt dat de aanstelling van de advocaten voor hoop zorgt bij het personeel.

“Wij zijn tevreden dat de rechtbank meesters Geert Nauwelaerts en Noël Devos heeft aangesteld om een uitweg te zoeken. Zij gaan als deskundigen de boekhouding en de orders doorlichten.”

Voor de vakbond is het belangrijk dat er nu degelijke communicatie op gang komt. “Eindelijk krijgen we eerlijke informatie. Nog voor het einde van het jaar weten we meer”, besluit Stappaerts.
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio