Taxi Verboven heeft Gentse aannemer

Print
Antwerpen - Het Gentse taxibedrijf V-Tax gaat het failliete Taxi Verboven uit Antwerpen overnemen. Het schepencollege gaf de curator vrijdag een machtiging om de lopende vergunningen van Taxi Verboven aan het Gentse bedrijf over te dragen. Dat zal minstens duren tot het hele overnamedossier rond is.
BR>
Taxi Verboven is een onderdeel van de groep Star Taxi, dat op 10 november door de rechtbank van koophandel failliet werd verklaard.

Volgens het schepencollege valt Taxi Verboven onder de uitzonderingsbepalingen. Dat betekent dat vergunningen van dit bedrijf niet worden stopgezet en aan een kandidaatovernemer kunnen worden overgedragen. Er zijn intussen vier kandidaten om het failliete bedrijf over te nemen.

Maar de Gentenaars zijn tot op heden de enigen die aan de gevraagde criteria voldoen. Als V-Tax het Antwerpse bedrijf definitief wil overnemen, moet ten laatste op 1 maart van 2007 een volledig dossier aan het college worden overhandigd.

Door de tijdelijke en mogelijk definitieve overname van Taxi Verboven worden alvast 75 van de in totaal 200 banen behouden. De andere vergunningen van de groep Star Taxi zijn wel stopgezet en worden op korte termijn toegewezen aan andere kandidaten. Of die ook de andere 125 chauffeurs zullen meenemen, is nog niet duidelijk.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio