Zieltogende vrouw in Space nam geen drugs

Print
Antwerpen - De zes verdachten die afgelopen zondag en maandag werden opgepakt na de politierazzia in de afterclub Space op de Frankrijklei, blijven aangehouden. Dat heeft de raadkamer vrijdag beslist. Volgens twee deskundigen verkeerde de zieltogende vrouw die ter plaatse werd gevonden, niet in levensgevaar.
BR>
”Het slachtoffer werd door een dokter en een professortoxicoloog onderzocht. Zij had geen dodelijke hoeveelheid drugs genomen”, stelt advocaat Bert Simons. Niettemin blijft zijn cliënt, één van de portiers, aangehouden.

De uitbaters van de club, hoofdhuurder Mario Verschueren en ex-agent Tim Tubbax, waren niet in de club tijdens de inval. Ze worden vervolgd omdat ze een lokaal ter beschikking stelden om drugs te gebruiken. ”Ik zie echt geen reden om Tim Tubbax langer in de cel te houden”, zegt zijn raadsvrouw Tanja Smit. ”Hij verwittigde meermaals de politie om drugsgebruikers op te pakken. En zij hebben die zieltogende vrouw zeker niet met opzet laten liggen. In het verleden hebben de uitbaters al meer dan eens ambulances gebeld om een bezoeker te komen ophalen.”

Tanja Smit ontkende verder nog dat het onderzoek ook over de handel in spierversterkende middelen zou gaan: ”Die komen niet ter sprake in het dossier.” Over de inbeslagname van de Porsche Turbo van Tubbax wist meester Bert Simons: ”Tubbax veklaarde dat hij de auto als vestiaire heeft gebruikt en dat er twee xtcpillen en een gram cocaïne uit iemands jaszak moeten zijn gevallen.”
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio