Stormwind maakt brokken

Print
Mortsel - De stormachtige wind van de laatste dagen heeft misschien niet voor regelrechte ravages gezorgd, maar Antwerpen en omgeving kreeg wel te maken met afgebroken takken en andere brokstukken.
BR>
Donderdagochtend om 7.34u liep er al een eerste melding binnen bij de hulpdiensten. In Gasthuishoeven in Mortsel was een boom afgeknapt. Die versperde het fietspad.

De wind deed even voor 8u een houten blok op de rijbaan van Luithagen in Antwerpen verzeilen.

Dat bleek een verraderlijke hindernis: drie wagens werden beschadigd, terwijl ze erover reden. De brandweer diende eraan te pas te komen om de olie van de rijweg te verwijderen.

Tien minuten later werd in Dullingen in Brasschaat alarm geslagen. Daar was een kelder onder water gelopen.

Het was nog altijd geen 9u, toen bij de hulpdiensten van Boechout het bericht binnen liep dat er moest worden uitgerukt naar de Wommelgemsesteenweg.

Daar veroorzaakte een omgewaaide boom nogal wat hinder. Hetzelfde deed ook een zware tak, die in de Heilige Geesthoek in Zwijndrecht op het wegdek was gevallen.

Intussen bleef de wind maar waaien. Ook na de middag.

Omstreeks 13.10u moesten de hulpdiensten uitrukken naar de Vijverslei in Kapellen, waar een afgeknakte boom voor een gevaarlijke verkeerssituatie zorgde.

Anderhalf uur later was het prijs op de Noorderlaan in Antwerpen, daar was vlakbij de brug aan General Motors een verkeersbord op de weg gewaaid.

Een zeer groot reclamebord zeilde omstreeks 16.30u dan weer weg aan de watertoren in de Kattenhoflaan in Brecht. In Stabroek werd een paar minuten later een elektriciteitspaal scheef geblazen. Bij al deze incidenten viel er gelukkig geen enkele gewonde te noteren.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio