Verdeling mandaten loopt niet erg vlot

Print
Merksem - Over de inhoud van het nieuwe bestuursakkoord zijn de Merksemse onderhandelaars het in grote lijnen eens. Toch blijft het nog even wachten op witte rook: de verdeling van de mandaten zorgt immers voor strubbelingen.
BR>
Rond de onderhandelingstafel zitten het kartel sp.a-spirit-Groen! (7 zetels), CD&V/N-VA (4) en VLD (3). Vlaams Belang sleepte 11 zetels in de wacht, maar kijkt toe langs de zijlijn. Sinds 8 oktober wordt er gepraat over een nieuw bestuursakoord. Inhoudelijk werd er rond alle thema’s een consensus bereikt, maar moeten de komende dagen de details nog worden bijgeschaafd.

Over de verdeling van de vijf mandaten is nog geen akkoord in zicht. Het linkse kartel claimt drie postjes, waaronder de voorzittersstoel. In dat scenario moeten CD&V/N-VA en VLD vrede nemen met één mandaat, maar dat lijkt voor hen onaanvaardbaar.

Een alternatief - twee posten voor sp.a-spirit-Groen! en voor CD&V/ N-VA, eentje voor VLD - stuit dan weer op een njet van het linkse kartel. De onderhandelaars maken zich sterk dat er een oplossing uit de bus zal komen.

”We nemen er onze tijd voor”, klinkt het. ”Maar het is zeker niet zo dat we vechtend over straat rollen.”
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio