Sportterreinen worden grondig gerenoveerd

De sportterreinen in het park Sorghvliedt worden grondig aangepakt. ”Na zes jaar inspanningen en een lang gevecht tegen de bierkaai, hebben we op de valreep toch nog resultaat geboekt”, verklaart districtsschepen voor sport Johan Felix (sp.a) opgelucht.

jmartynowski

BR>

De werkzaamheden aan de atletiekpiste zijn al gestart. De toplaag wordt afgeschraapt en vernieuwd, er komen andere boordstenen en de riolering wordt vrijgemaakt. De springstand is verplaatst naar de overzijde van het terrein, zodat hij niet meer als alternatieve zandbak voor de speeltuin zal dienen. Ook de discus- en speerwerpstand wordt gerenoveerd. Rond het hele terrein komt er een omheining van 1,40 meter. Daartegen wordt een ligustrumhaag geplant om in de sfeer van een park te blijven. ”Deze ingrepen moeten ervoor zorgen dat de sportaccommodatie terug voor sport gebruikt wordt en niet als extra parking of een standplaats voor ijsventers bij evenementen. Dit soort misbruiken zorgde er onder meer voor dat het centrale voetbalveld werd stukgereden en daardoor onbespeelbaar was geworden”, aldus Johan Felix.

De open sassen die toegang verschaffen, moeten verhinderen dat de atletiekpiste gebruikt wordt als ‘velodroom’. Ook de doorgeroeste verlichtingspalen worden vervangen.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio