Kinderen leggen de eed af

Print
Kalmthout - Tweeëntwintig kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar legden vrijdagnamiddag de eed af bij burgemeester Lukas Jacobs (CD&V) tijdens de eerste zitting van de kindergemeenteraad van dit schooljaar. Daarna werd de dromendoos met voorstellen, zoals een ijspiste, geopend.
BR>
”Voor het derde schooljaar op rij organiseren we een kindergemeenteraad”, vertelt jeugdconsulent Stefan Beyers. ”De kinderen kunnen niet alleen hun wensen kenbaar maken, maar maken ook kennis met de werking van een gemeenteraad. Zij mogen hun voorstellen toelichten aan de micro en over elk voorstel wordt gestemd, net als in de ‘echte’ gemeenteraad.”

Stefan Beyers: ”Via hun leerlingenraad koos elke Kalmthoutse lagere school twee leerlingen om af te vaardigen naar de kindergemeenteraad. Wij vroegen de scholen vooraf ook al enkele wensen te omschrijven en te deponeren in de dromendoos. Uit al die voorstellen selecteerde de kindergemeenteraad drie voorstellen die we de komende maanden gaan trachten te realiseren.”

”Het gemeentelijk zwembad willen ze graag aantrekkelijker maken met een glijbaan en een ligweide. Er bestaat ook veel interesse om een muziekfestival voor en door de jeugd te organiseren. De kindergemeenteraad droomt van een ijspiste op het marktplein. We zullen samen onderzoeken of we die dromen waar kunnen maken”, besluit jeugdconsulent Stefan Beyers.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio