Kasteel De Donk te koop

Print
Ekeren - Het kasteel dat zich bevindt op de hoek van de Donksesteenweg en de Kapelsesteenweg staat te koop. Er hangt een prijskaartje van 3.750.000 euro aan vast. Het betreft hier dan ook een domein van niet minder dan 8.650 vierkante meter met een aparte conciërgerie.
BR>
Het zal eventuele kopers als muziek in de oren klinken. Het gebouw heeft een oppervlakte van meer dan achthonderd vierkante meter. Er zijn vier garages, een grote binnenkoer en een wintertuin. Op het domein is een mooie vijver aangelegd, maar het binnenzwembad met sauna spreekt misschien nog het meest tot de verbeelding. Er zijn in totaal zes slaapkamers, elk met een eigen badkamer.

”Het gebouw en het domein behoorden vroeger tot het Bisschoppenhof, ook wel Château De Donck genoemd. In opdracht van graaf Ferdinand de Baillet-Latour werd er aan het einde van de negentiende eeuw een imposant kasteel gebouwd, dat later opnieuw is afgebroken.

Graaf de Baillet-Latour was van 1901 tot 1909 burgemeester van Brasschaat. Later werd het volledige domein verkaveld. Daarvoor werd de Société d’Anvers- Donck opgericht. In die tijd werden ook de Baillet-Latourlei en de Frilinglei uitgetekend. Het huidige kasteel is een renovatie van de vroegere portierswoning.

De ridderzaal van een ouder en intussen afgebroken kasteel werd aan de gerenoveerde portierswoning aangebouwd”, zo zegt de eigenaar die gedurende 25 jaar in het gebouw woonde.

Blikvanger van het gebouw is zeker het binnenzwembad. Daar staan ter versiering twee zuilen uit Afghanistan. Ze zijn meer dan drieduizend jaar oud. Tussen de zuilen staat een oud Indisch beeld. ”Ik heb bijna alle kunstvoorwerpen verkocht. Ik had er in totaal 1.400 staan, gekocht in de 138 landen die we hebben bezocht”, zo vertelt de eigenaar die intussen reeds is verhuisd.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio