Plannen voor Fruithof vinden geen meerderheid

Print
Boechout - Het bijzonder plan van aanleg Fruithout, dat een herbestemming en herschikking van de gronden langs de Fruithoflaan voorziet, is door de gemeenteraad niet goedgekeurd. De uittredende meerderheid stemde verdeeld over het plan.
BR>
Het plan dat ter goedkeuring voorlag, voorziet een zestal eensgezinswoningen op de strook waar zich nu de kantine van voetbalvereniging Boechoutse VV bevindt. In het plan zijn ook een herschikking van de voetbalvelden en een uitgebreide parkeerzone opgenomen.

Slechts zes van de twintig raadsleden keurden het plan goed. Uittredend schepen van Ruimtelijke Ordening Wilfried Van Vlem (Team Boechout-Vremde) reageerde ontgoocheld omdat coalitiepartner CD&V het plan niet langer steunde.

”De nieuwe coalitieploeg wil zich eerst bezinnen over het type van woningen dat langs de Fruithoflaan moet komen. Het initiële plan voorziet halfopen eensgezinswoningen. Maar wij vinden dat er veel meer nood is aan serviceflats”, zegt oppositieraadslid Greet Claessens van Groen! Die partij maakt vanaf volgende maand samen met CD&V en sp.aspirit deel uit van het nieuwe gemeentebestuur.

Ook over de geplande 158 parkeerplaatsen worden vragen gesteld. ”De vraag is of er echt wel zoveel nodig zijn en waar ze best komen”, aldus Claessens. De geplande herschikking van de voetbalterreinen komt niet in het gedrang.

”In plaats van twee komen er drie voetbalterreinen. Ze komen achter de geplande bebouwing langs de Fruithoflaan”, zegt Claessens. De volgende bestuursploeg zal een nieuw plan laten opmaken.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio