Oogje verlieft helpt zieke kindjes

Print
Mortsel - Een weldoener of een idealist? Raymond De Bruyne is het allebei. Met het sprookje Oogje Verliefd schreef hij al zijn tweede boekje voor Make- A-Wish Vlaanderen. Om zo nog meer dromen van zieke kinderen te kunnen vervullen.
BR>
Raymond De Bruyne uit Mortsel is niet aan zijn proefstuk toe. In 2001 pakte hij al eens uit met het boekje Rompetje en Ros Sproetje, waarvan er later zelfs een toneelbewerking volgde. Dat lijkt met het sprookje Oogje Verliefd niet meteen de prioriteit. Maar verder gaat elke vergelijking op.

Ook nu schenkt Raymond de opbrengst weer integraal aan Make-A-Wish. ”Die organisatie ligt me gewoon erg aan het hart. En ik doe graag dingen voor kinderen”, vertelt hij. ”Misschien verklaren sommige mensen me voor gek. Wel, dan is dat maar zo. Vermoedelijk is het een overblijfsel van mijn idealisme als onderwijzer.”

In Babs Fuchs vond Raymond een gelijkgestemde ziel om het sprookje te illustreren met mooie tekeningen. En bij Telenet trof hij de nodige bereidwilligheid om de kosten voor het uitgeven op zich te nemen. ”Dankzij hen kon ik mijn prachtige droom een tweede keer realiseren.”

”Wij horen de zwaar zieke wenskinderen elke keer weer zeggen dat hun droom precies een sprookje is”, voegt Ann Desmet namens Make-A-Wish Vlaanderen eraan toe. ”Mede dankzij dit boekje proberen we weer van elke wensvervulling een sprookje te maken.”

In het sprookje van Raymond vertelt hij het verhaal van een spook dat verliefd wordt op een prinses. ”Zijn belevenissen laten elke kleuter én ouder heerlijk wegdromen”, meent de auteur.

”Het is werkelijk een romantische aanrader geworden en ook een leuke tip voor de eindejaarsfeesten. Je beleeft er niet enkel een zalig vertelmoment mee, maar - mogelijk nog belangrijker - je helpt de droom van een ziek kindje te realiseren.”

Info: www.makeawish.be
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio