Bouwpromotor zorgt voor onrust

Print
Putte - Bewoners uit Huzarenberg in Putte kwamen tijdens de jongste gemeenteraad tekst en uitleg vragen over een aanvraag van een bouwpromotor om de geldende verkavelingsvoorwaarden te veranderen. De buurt is tegen.
BR>
Aan de Huzarenberg komen nieuwe appartementen. De geldende verkavelingsvoorwaarden laten dat toe. Diezelfde voorschriften schrijven voor dat bijhorende garages in het appartementsgebouw moeten worden opgenomen.

Maar de bouwpromotor wil zoveel mogelijk appartementen realiseren en diende daarom een aanvraag in om de verkavelingsvoorwaarden te veranderen.

Hij wil de garages achter in de tuin neerpoten. ”Wij voelen ons bekocht. Veel eigenaars van appartementen hadden hun garage óók liever uit het gebouw gehad. Maar dat mag niet en dat moet zo blijven”, vindt Willy Mous namens een delegatie van Huzarenbergbewoners.

Schepen van Ruimtelijke Ordening Lutgarde Matthysen (Idee): ”Het gaat hier enkel om een aanvraag tot wijziging. Het dossier is nog in behandeling. Een beslissing is nog lang niet genomen. De wettelijke termijnen moeten worden nageleefd en de ontknoping komt er daarom pas begin 2007.”

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio