'De riolering zit vol beton'

Print
Schelle - Een aantal bewoners van de Stuyvenbergstraat en de eigenaar van de naastgelegen visvijver volgen met argusogen de werkzaamheden van supermarkt Delhaize. Ze vrezen dat daar wateroverlast zal uitvloeien. Woensdag was de situatie al kritiek en werd de hulp van de brandweer ingeroepen.
BR>
”Mijn vijver dreigde over te lopen. Het is al eens gebeurd dat de vissen hier bijna tot op straat rondzwommen. Dat wil ik niet meer meemaken”, zucht eigenaar Edward De Roeck. Net als enkele buurtbewoners, wijst hij de werkzaamheden voor supermarkt Delhaize als oorzaak aan. ”Ook de gronden achter de supermarkt liepen onder. Een deel van de riolering is volgestort met beton. Bovendien is de bouw bovenop de riolering gezet. Waarom is die eerst niet verlegd? Van de beek die ernaast loopt, moeten we ook al niet veel heil verwachten. Die ligt vol slib en is op sommige plaatsen dichtgegroeid. Waarom ruimen ze die beek niet eerst?”

Allemaal vragen die bij enkele bewoners afgelopen woensdag de emmer lieten overlopen. ”De aannemer beloofde een pomp te plaatsen, maar uren later was die er nog niet en het water bleef maar stijgen. De brandweer moest ter plaatse komen. Nadien plaatste de aannemer een pomp, maar die is veel te klein.”

Volgens burgemeester Rob Mennes (CD&V) is het probleem van tijdelijke aard. ”Door de uitbreiding moest de riool worden afgesloten. Omdat er ook een elektriciteitscabine moest worden verplaatst, moest worden gewacht om een nieuw stuk riolering te leggen. Maar volgende week wordt dat in orde gebracht. De pomp die het intussen moest overnemen, had blijkaar onvoldoende capaciteit. De aannemer heeft dit onderschat.”
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio