Twee gewonden bij schietpartij in Sint-Niklaas

Print
Sint-Niklaas - De politie van Sint-Niklaas heeft een 28-jarige man opgepakt die zaterdagnacht met een luchtpistool naar voorbijgangers schoot. Twee personen liepen ernstige verwondingen op. Een van hen kreeg een kogel in het hoofd en moet een risicovolle operatie ondergaan.
Drie andere mededaders worden nog opgespoord. Dat meldt het parket van Dendermonde, dat aanwijzingen heeft dat de daders drugs hadden gebruikt.

Het feestje in het appartement van de 28-jarige man, gelegen boven het café Mike Garage in de Sacramentstraat in Sint-Niklaas, liep afgelopen nacht zwaar uit de hand. Omstreeks 03.00 uur besloten de vier daders vanuit het raam op de eerste verdieping met een luchtpistool of loodjesgeweer naar voorbijgangers te schieten. Ze troffen vanop heel korte afstand drie personen. Een van hen werd slechts oppervlakkig geraakt, maar de andere twee liepen ernstige verwondingen op en moesten opgenomen worden in het ziekenhuis. Een kogel boorde zich in het hoofd van een van de slachtoffers. Hij moet een risicovolle operatie ondergaan, zegt het parket. Het derde slachtoffer werd geraakt in de rug en moet eveneens geopereerd worden.

De politie kon een van de daders vatten. Het gaat om de 28-jarige Gunther V.C., de bewoner van het appartement. Hij wordt zondagnamiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Dendermonde, die momenteel op de plaats van de feiten een kleine reconstructie laat houden.

De politie is op zoek naar de drie andere daders. Het is nog niet duidelijk of ze allemaal geschoten hebben met het luchtpistool.
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio