Op missie in Indië

Op missie in Indië

Op missie in Indië

Print
Temse - Kevin Buytaert (22) uit Temse vertrekt over twee weken naar India. Daar wil hij samen met Liselot Wyseur (23) uit Langemark en Tine Huyghebaert (20) uit Kortemark een jeugdwerking voor gehandicapte jongeren opstarten.
BR>
Kevin Buytaert studeerde deze zomer af als Sociaal Cultureel Werker. Samen met Liselot Wyseur en Tine Huyghebaert wilde hij met zijn studies iets doen, om in het ‘normale’ arbeidscircuit terecht te komen. Kevin, Liselot en Tine vatten het idee op om hun stageervaringen rond het werken met personen met een handicap en de integratie daarvan, in India in praktijk om te zetten.

”Op 11 december vertrekken we voor vijf maanden naar India”, zegt Buytaert. ”We gaan naar Bangalore in het zuiden van India. Het is de bedoeling om daar drie maanden te werken. Daarna willen we twee maanden in India rondtrekken. Tijdens de eerste drie maanden van ons verblijf in India gaan we een jeugdwerking voor jongeren met een handicap opstarten. We hopen dat die door vrijwilligers wordt voortgezet, als wij verdertrekken. Wij willen ook kinderen zonder handicap bij de jeugdbeweging betrekken, om zo de integratie van de kinderen met een handicap gemakkelijker te maken.”

Spaghettibenefiet

De reis van Buytaert, Wyseur en Huyghebaert wordt gedeeltelijk gesubsidieerd door de Vlaamse gemeenschap, maar voor hun werkingskosten moeten zij grotendeels zelf zorgen. In jeugdhuis De Nartist vond daarom al een spaghettibenefiet plaats. Die bracht 335 euro op. ”Dat lijkt misschien niet veel, maar in India red je met amper twee euro mensenlevens”, zegt Kevin Buytaert.

”De motivatie en de gedrevenheid waarmee hij het project voorstelde, overtuigde me al gauw om in Temse een benefietactie op touw te zetten”, zegt schepen van Jeugd Hugo Maes (CD&V). ”Kevin beloofde om een reportage te maken over het werk dat hij en zijn twee reisgezellen in India gaan leveren. Die reportage kan ook in Temse worden gebruikt. Ik denk dat we de ervaringen uit India kunnen projecteren naar het jeugdbewegingsleven in Temse. Mogelijk leren we uit het project hoe we in Temse gehandicapten beter kunnen integreren binnen de gewone jeugdbewegingen. Dat is een onderwerp dat binnen de jeugdraad en de hoofdleiding van de SpeGT-werking al meermaals werd besproken.”

Terwijl de drie jongeren in India verblijven, zullen in België verder financiële middelen worden ingezameld. Zo worden er onder meer nieuwjaarskaartjes verkocht. Marijn Boma Devalck wordt gevraagd om het peterschap van de India-reis op zich te nemen.
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio