Walivo vraagt extra steun

Print
Sint-Niklaas - Het Waas Liefhebbers Voetbal (Walivo) vraagt het Sint-Niklase stadsbestuur om extra middelen. Niet de organisatie, maar wel de veertig Sint-Niklase voetbalploegen kunnen volgens voorzitter Hans Troch een financieel steuntje goed gebruiken.
BR>
In de Walivo-competitie spelen momenteel 86 voetbalploegen uit het Waasland. Daarvan zijn er veertig actief in Sint-Niklaas. In vele andere Wase gemeenten krijgen deze liefhebbersploegen subsidies, maar in de Wase hoofdstad is dat niet het geval.

”De stad geeft Walivo enkel 2.250 euro werkingssubsidies”, schetst voorzitter Hans Troch.

”Voor een organisatie die alleen in Sint-Niklaas wekelijks zo’n 2.000 mensen sportmogelijkheden biedt, is dat niet veel. Andere verenigingen, zowel sportieve als culturele, bereiken een veel minder groot publiek, maar krijgen vaak veel meer middelen.”

Volgens Troch hebben vele ploegen het niet gemakkelijk om financieel gemakkelijk om financieel rond te komen. ”Om de drie jaar een stel truitjes, de huur van het terrein, de verzekering, de vergoeding voor de scheidsrechter, enz. Dat weegt voor een club die geen inkomsten heeft. Daarom vragen we dat de stad de minimum verzekeringsbijdrage per club, zo’n 350 euro, wil subsidiëren. Deze veertig clubs doen hun uiterste best om 2.000 mensen hun sport te laten beoefenen, dus mag daar iets tegenover staan. In feite bieden ze een waardevolle sociale werking aan. De koepel Walivo heeft geen extra steun nodig: wij zijn idealisten die zich vrijwillig inzetten. De clubs verdienen meer steun. Het is al de derde keer dat we dit vragen. Hopelijk is dit de goede keer.”
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio