Openingsuren bib wijzigen niet

Print
Temse - Gemeenteraadslid Bert Bauwelinck (sp.a) wil dat de openingstijden van de bibliotheek in de Oeverstraat worden uitgebreid. Momenteel is de gemeentelijke bibliotheek van Temse 26 uur per week geopend.
BR>
”Dankzij onder meer de nieuwe muziek- en filmafdeling kent de gemeentelijke bibliotheek een opvallende heropleving”, zegt Bauwelinck.

”Het lijkt me aangewezen om na te kijken of de openingstijden niet kunnen worden uitgebreid of verschoven, zodat ze nauwer aansluiten bij de vrije tijd van de gebruikers. De bibliotheken in de andere grote gemeenten in de omgeving zijn opvallend langer open dan de onze.”

”De openingstijden van de bibliotheek werden bij de start van de muziekafdeling nog aangepast”, zegt schepen van Bibliotheken Patrick Vermeulen (VLD). ”We bereikten pas na lange discussies daarover een consensus. Wij zijn de enige bibliotheek in de regio die zeven dagen op zeven toegankelijk is. Dat willen we zo houden. De enige mogelijkheid om meer uren te openen, is de sluiting van de bibliotheek op zondag. De uren die op die dag door het personeel worden gepresteerd, tellen dubbel.”

De bibliotheek in de Oeverstraat is momenteel elke maandag, dinsdag en donderdag geopend van 15.30 tot 18.30u, woensdag van 14 tot 19u, vrijdag van 10 tot 12.30u (muziekafdeling gesloten) en van 14 tot 18.30u en zaterdag en zondag van 10 tot 12.30u.
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio