Recht van voorkoop wakkert sociale bouwmaatschappijen aan

Het afbakenen van gebieden waarin het gemeentebestuur, het OCMW en de sociale bouwmaatschappijen recht van voorkoop hebben, is succesvol in Buggenhout. De samenwerking tussen de bouwmaatschappijen die actief zijn in de gemeente verbetert daardoor.

jmartynowski

BR>

”De maatschappijen Volkswelzijn van Sint-Gillis, de Gewestelijke Maatschappij voor Woningbouw van Zele en de Sociale Bouw- en Kredietmaatschappij van Dendermonde verdelen via onderling overleg de bouwprojecten onder elkaar”, legt schepen van Huisvesting Jan Jacobs (Spirit) uit.

De Gewestelijke Maatschappij voor Woningbouw Zele voert drie projecten uit. Aan de verkeerslichten in de Hanenstraat komen er zes woongelegenheden. In Opstal komen er nieuwe woningen in de Broekstraat.

Daar is plaats voor vier woongelegenheden op het braakliggend stuk bouwgrond tussen Beukenhof en Pallieter. In de Varentstraat komt er een appartementsblok nabij het kruispunt met vijf woongelegenheden. Het bouwproject in de Broekstraat wordt gesubsidieerd, dat in de Varentstraat niet.

De bouwmaatschappij Volkswelzijn Sint-Gillis realiseert een vernieuwbouwproject met zes woongelegenheden in de Vitsstraat ter hoogte van de aansluiting met de Beekstraat.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio