Zomerse najaarsdagen spelen kledingverkoop (nog) geen parten

Zomerse najaarsdagen spelen kledingverkoop (nog) geen parten

Zomerse najaarsdagen spelen kledingverkoop (nog) geen parten

Print
Sint-Niklaas - Morgen begint de maand december en het blijft nog altijd wachten op de winter. Zeker de winkels uit de kledingsector kijken uit naar de eerste echte winterprik. Toch is de huidige situatie nog niet alarmerend. Dat blijkt althans zo in het Waasland Shopping Center in Sint- Niklaas.
BR>
De raad van bestuur van het Waasland Shopping Center (WaSC) boog zich recent over de gevolgen van de lange zomer op de verkoop in de 140 zaken van het op een na grootste winkelcentrum van het land. ”De kledingzaken hadden veel afzet tijdens de slechte maand augustus”, zegt marketingmanager Johan Boyen van het WaSC. ”Ook de frisse oktobermaand kende een behoorlijke verkoop, mede dankzij de speciale kortingen net voor de sperperiode. Op dit moment zien wij ons bezoekersaantal nog altijd stijgen. De mensen kopen ook effectief.”

De kledingwinkels in het WaSC zijn in de eerste plaats op de vrouwen gericht. ”De ervaring leert dat de dames eerst kopen. Pas nadien zijn de kinderen aan de beurt. Nu zijn het meer de mannen die kopen en zij houden minder rekening met kortingen en sperperiode.

Mannen kopen kleren als ze die nodig hebben. Er was eerst wel wat vrees, maar er is geen reden tot ongerustheid. De omzetcijfers lopen niet drastisch terug”, aldus Boyen.

Verschuiving

Zaakvoerder Harry Corten van MJ Mode, tevens voorzitter van de handelarenvereniging van het WaSC, sluit zich aan bij de vaststellingen.

”Er is geen reden tot paniek. Met het aantal bezoekers en klanten en met de omzet zit het goed. In de verkoop is er een verschuiving van de dikke truien en wintermantels naar het fijnere textiel, de T-shirts en zelfs de bermuda’s.

Vrouwen combineren die met leggings. Dat zijn stukken die normaal in september of ten laatste oktober uit de collectie verdwijnen. Aan ons om uit te zoeken wat bij dit weer verkoopt”, zegt Corten. Hij denkt dat de klanten tijdens de volgende koopjes een ruimere keuze zullen hebben in de grotere stukken.
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio