Polderbelasting wordt niet afgeschaft

Print
Beveren-Waas - Burgemeester Marc Van de Vijver (CD&V) van Beveren verklaarde tijdens de gemeenteraad dat de afschaffing van de polderbelasting onmogelijk is. Die werd onlangs verdubbeld van 5 naar 10 euro. Als autonoom bestuur kan alleen het polderbestuur Land van Waas over de belasting beslissen.
BR>
Fractieleider Bruno Stevenheydens (Vlaams Belang) vroeg om de afschaffing van de belasting die 6.400 gezinnen treft in Beveren, Zwijndrecht en Sint-Gillis-Waas. Zij zijn boos over de verdubbeling van de polderbelasting.

”Alle inwoners betalen al gemeentebelasting”, zette Stevenheydens zijn betoog in. ”De inwoners in het werkgebied van de polder betalen in feite een extra belasting voor dezelfde dienstverlening. De bijdrage voor waterbeheersing en wegenonderhoud zou voor alle mensen gelijk moeten zijn.”

In zijn antwoord maakte Van de Vijver duidelijk dat alleen de Polder van het Land van Waas kan beslissen over de belasting. ”Wij zijn in dit dossier niet geraadpleegd. We onderzochten wel of we de belasting op ons konden nemen, maar dat blijkt wettelijk niet te kunnen. Buurgemeente Sint-Gillis-Waas zou bovendien niet geneigd zijn om ons voorbeeld te volgen. Als er geen subsidies meer toegekend worden, kunnen we eventueel wel het onderhoud van de polderwegen voor onze rekening nemen”, aldus de burgemeester.

De belasting levert 250.000 euro op. Volgens het polderbestuur is de verhoging van de belasting nodig om de stijgende kosten te kunnen blijven dragen.
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio