Berlaar-Centrum blijft zone-30

Berlaar-Centrum blijft zone-30

Berlaar-Centrum blijft zone-30

Print
Berlaar - De verhoging van de snelheid in het centrum van Berlaar van dertig naar vijftig kilometer per uur is definitief afgeblazen. Dat bevestigt Walter Horemans (CD&V) aan Gazet van Antwerpen.
BR>
De verhoging van de snelheid werd eind mei door het Berlaarse schepencollege aangekondigd.

Die maatregel druiste regelrecht in tegen de algemene trend van snelheidsverlaging, maar daar had het bestuur een goede reden voor. Er zou namelijk een reglement bestaan, dat verplicht om voorrang van rechts in te voeren in zones dertig en dat zou niet toepasbaar zijn in de Berlaarse dorpskom. Toen bleek dat het reglement jaren geleden was afgeschaft, werd de beslissing herroepen.

Sindsdien was nog altijd niet duidelijk wat er zou gebeuren. ”Nu hebben we beslist om de maximumsnelheid op dertig kilometer per uur te houden. Dat heeft ook de verkeerscommissie zo geadviseerd. Op die manier willen we het dorp veilig houden”, legt burgemeester in spe Walter Horemans uit.

De CD&V’er beseft dat het centrum niet de ideale infrastructuur heeft om de zone dertig af te dwingen. ”Deze beslissing geldt minstens voor twee jaar. Dan willen we de hele verkeerssituatie in Berlaar- centrum analyseren. Een heraanleg van de Markt behoort dan tot de mogelijkheden, zodat de snelheid door de omgeving ook echt wordt afgedwongen”, aldus Horemans.

Slimme borden

Berlaar kan binnenkort beschikken over vier nieuwe slimme borden, zodat het verkeer enkel op bepaalde uren dertig per uur moet rijden. ”Ze worden betaald met geld uit het verkeersveiligheidsfonds. We weten nog niet waar we de borden gaan plaatsen. Mogelijk kunnen ze ook in het centrum gebruikt worden”, suggereert Horemans.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio