'Zo'n groot gevaar beter afschermen'

'Zo'n groot gevaar beter afschermen'

'Zo'n groot gevaar beter afschermen'

Print
Mechelen - Greta Feremans (62) bekomt in het Sint-Maartenziekenhuis van een zwaar ongeval. De vrouw en haar schoonmoeder reden zondagavond net voorbij het Blosodomein in Hofstade (Zemst) in een gapende kloof die gegraven wordt voor de realisatie van een voetgangerstunnel onder de Schumanlaan. Greta herbeleeft het bizarre incident opnieuw.
BR>
Greta Feremans maakte zich zondagavond klaar om haar schoonmoeder, Irena Van den Broeck, naar huis te brengen. De tocht van de Lievekensbossen in Schiplaken (Boortmeerbeek) naar Battel (Mechelen) stopte onderweg evenwel abrupt. ”Die avond staat in mijn geheugen gegrift”, vertelt Greta. Vlak voor ik vertrok ben ik nog naar binnen gegaan om mijn gsm te halen. Ik stak hem in mijn jaszak in plaats van in mijn handtas zoals gewoonlijk.”

De vrouwen vertrokken en Greta die vertrouwd is met de werkzaamheden aan de Schumanlaan, nam de vaste omlegging via de pechstrook in de richting van Mechelen. Zo reed ze een minuut later nietsvermoedend de kloof in. ”Niets duidde op de gewijzigde verkeerssituatie. Het is abnormaal dat ik zomaar dat gat kon inrijden. Zo’n gevaar moet toch helemaal worden afgeschermd. Ik heb helemaal niets geraakt, enkel de grond. Maar toen was het al te laat”, zegt ze schamper.

Het duo ontsnapte aan ernstige verwondingen, maar beide vrouwen hebben ribfracturen. Greta kijkt tegen een langdurige revalidatie aan door een gebroken ruggenwervel. ”Ik besef heel goed dat het veel erger had kunnen aflopen. Na de val was mijn schoonmoeder een beetje verdwaasd en ze vroeg waar we waren. ”Ergens waar we helemaal niet moeten zijn”, antwoordde ik. Toen ik de hulpdiensten begon te bellen, besefte ze wat er was gebeurd.”

Door de telefoon die in haar jaszak stak, kon Greta zichzelf uit de benarde Greta zichzelf uit de benarde positie redden. ”Ik heb de ziekenwagen verteld dat we in een gat gereden waren. Ze hadden ons anders nooit gevonden. Na een kwartiertje waren ze ter plekke om ons te bevrijden.”

Al bij al liep het bizarre ongeluk goed af, maar het had kunnen worden vermeden. ”Ik rij al van mijn achttiende en heb nog nooit een ongeluk gehad. Hoe dit kon gebeuren, begrijp ik niet. Ik hoor verschillende verhalen. Sommigen zeggen dat de signalisatie niet in orde is op die plek. Anderen zeggen dat de buurtbewoners de versperring openzetten om een binnenweg te nemen. Ik heb er het raden naar”, besluit Greta.

Greta Feremans reed zondagavond met haar auto een metersdiepe kloof in en brak daarbij ribben en een ruggenwervel. ”Sommigen zeggen dat de signalisatie niet in orde is. Anderen zeggen dat de buurtbewoners de versperring openzetten om een binnenweg te nemen.”
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio