Ineengeslagen voor een paar cent

Ineengeslagen voor een paar cent

Ineengeslagen voor een paar cent

Print
Sint-Katelijne-Waver - Een onbekende man heeft dinsdag de 80-jarige Virginie Feremans uit Walem (Mechelen) aangevallen met een stok. De overval gebeurde, terwijl de vrouw bij klaarlichte dag in haar tuin aan het werken was. Haar dochter uit Sint-Katelijne-Waver ontfermt zich nu over haar zwaargewonde moeder.
BR>
Het slachtoffer was aan het snoeien in haar tuin aan de Spildorenlaan, toen er plots een man voor haar stond met een dikke stok in de hand. ”Hij heeft haar beslopen vanuit het aangrenzende bos. Haar huis ligt honderden meters van de andere huizen verwijderd, dus niemand kon iets zien of horen”, schetst dochter Maria Nuytkens de situatie.

De man dook plots voor de bejaarde dame op en eiste de sleutels van de woning. De doodsbange vrouw zei dat ze de sleutels in haar woning zou gaan halen. Dat was het sein voor de dief om haar met een stok te slaan tot ze er bij neerviel en bewusteloos raakte. Daarop stal de kerel de sleutels uit haar voorschoot en doorzocht de woning. ”Hij heeft enkel een paar munten uit een rieten mandje kunnen meegraaien. Haar portefeuille lag goed verstopt achter enkele blikken en kousen. Ook de juwelen lagen veilig opgeborgen. Haar handtas heeft hij wel meegenomen, maar daar zaten enkel foto’s in”, overloopt Maria de povere buit.

Behulpzame hond

Door het ernstige voorval durft de weduwe niet meer naar huis. ”Moeder is er heel erg aan toe. Ik begrijp niet wat ze allemaal met oude mensen durven te doen. Is het nu de moeite om voor een paar euro’s iemand neer te knuppelen? Moeder heeft twintig hechtingen aan het hoofd. Ook haar oor, rug en schouders zijn geraakt. Ze heeft heel veel bloed verloren en is uiteindelijk flauwgevallen. Ze is wakker geworden op een stoel in de keuken. Daar heeft ze haar hondje losgemaakt. Samen met het beestje is ze naar het dichtstbijzijnde huis gestrompeld. Dat is haar redding geweest. De buren hebben dan een ambulance gebeld”, vertelt dochter Maria.

De Mechelse politie is op zoek naar de dader.
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio