CD&V vraagt referendum

Print
Putte - De CD&V-oppositie van Putte vraagt vanavond, donderdag, op de gemeenteraad om een referendum te organiseren over het Nieuw Administratief Centrum (NAC).
BR>
CD&V wil het NAC op Klein Boom inplanten in de onmiddellijke omgeving van het gemeenschapscentrum. Vooral de ruime mogelijkheden en parkeerfaciliteiten op amper enkele honderden meters van het centrum, spreken hen daar aan.

De VLD-OK-meerderheid heeft altijd geopteerd om alle gemeentelijke diensten in het centrum te bouwen, tegenover de kerk langs de Lierbaan. Voor het referendum stelt CD&V die twee mogelijkheden in vraag.

De twee andere alternatieven, zoals de bouw van een beperkt NAC uitsluitend voor gemeentediensten en niet voor OCMW, politie en bibliotheek in het centrum of zo’n beperkt NAC op Klein Boom, komen ook in het referendum aan bod.

CD&V verwijst voor dit referendum naar de enquête die de meerderheid wil houden over de uitkijktoren op Beerzelberg. ”Dat project kost zo’n 300.000 euro aan de gemeente Putte. Het project NAC wordt geraamd op 6,9 miljoen euro en is dus 23 keer duurder dan de uitkijktoren. Het is dus een omstreden project”, voegt raadslid Gust Jennen (CD&V) er nog aan toe.

De gemeenteraad zal zich vanavond, donderdag, uitspreken over het voorstel voor een referendum.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio