Verzekeraar blijft doof voor Siegwerk

Print
Bornem - ”Wat gebeurt er met het kapitaal van onze groepsverzekering?”, vragen directie en personeel van het Bornemse drukinktenbedrijf Siegwerk zich af. Binnenkort sluit het bedrijf en verzekeraar Generali laat iedereen in onzekerheid.
BR>
”Dit is een onhoudbare situatie”, klaagt ACVvakbondssecretaris voor de chemie, Paul Schoeters, aan. ”Binnenkort sluit Siegwerk in Bornem en niemand in het bedrijf weet wat er zal gebeuren met de groepsverzekering die Siegwerk bij de verzekeringsmaatschappij Generali afsloot. Mails, brieven, telefoons, Generali reageert nergens op.”

In geval van bedrijfssluiting moet de groepsverzekeraar alle personeelsleden verwittigen van wat mogelijk is. Of ze kunnen de verzekering voortzetten bij dezelfde verzekeraar, in casu Generali, of ze kunnen overstappen naar een andere verzekeraar of zelfs naar een pensioenfonds van de overheid.

Klacht

”De wet op de aanvullende personen (WAP) of de zogenaamde wet-Colla laat het personeel dertig dagen de tijd om te kiezen. Maar voorlopig heeft Generali nog niemand op de hoogte gebracht van de keuzemogelijkheden. Vermits we er maar niet in slagen - noch wij noch de directie van Siegwerk noch de werknemers - om bij Generali ook maar enige informatie te krijgen, hebben we een klacht ingediend bij het controleorganisme op de verzekeringen. Maar de afhandeling van de klacht kan lang op zich laten wachten en daar is ook niemand mee gediend. We denken er sterk aan om bedrijven aan te raden Generali als groepsverzekeraar te laten vallen”, besluit vakbondsman Schoeters.

Bij Generali is het lang geduld opbrengen om diverse telefoonkanalen te passeren. ”Onder de vleugels van de leeuw zit u goed”, promoot Generali tussendoor, maar in het geval van Siegwerk lijkt dat maar een tamme leeuw te zijn. Elk aandringen op enige reactie blijkt uiteindelijk nutteloos.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio