Kasteel d'Ursel krijgt restauratie

Kasteel d'Ursel krijgt restauratie

Kasteel d'Ursel krijgt restauratie

Print
Bornem - De provincieraad van Antwerpen zal zich een van de komende dagen uitspreken over de derde restauratiefase van het kasteel d’Ursel in Hingene (Bornem). Dit kasteel is provinciaal domein en er is nu een ontwerp klaar voor de restauratie van de tweede verdieping en zolder.
BR>
De restauratie van de eerste verdieping is momenteel nog aan de gang en die moet rond zijn tegen Open Monumentendag in september 2007. Eerder werden al de kelders, de gelijkvloerse verdieping en de buitengevels in hun vroegere glans hersteld.

De restauratie van de tweede verdieping houdt het opvullen van gaten in de muren en plafonds, het herstellen van deuren en ramen en van de lambriseringen, het schilderen van de wanden en het vernieuwen van de parketvloeren in.

De restauratie van de eerste verdieping kost zo’n 900.000 euro, die van de tweede verdieping en zolder is geraamd op een miljoen euro. Als de Vlaamse gemeenschap het restauratiedossier goedkeurt, kan de provincie van die kant op zestig procent subsidies rekenen. De eerste restauratiefase, die van de gelijkvloerse verdieping, kelders en buitengevels, kostte in totaal ruim drie miljoen euro.

De eerste verdieping krijgt in de toekomst een museumfunctie. Op de tweede verdieping komen vooral kantoren. De gelijkvloerse verdieping wordt sinds haar restauratie vooral gebruikt voor concerten.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio