Discussie over pendelbussen

Print
Niel - Op de jongste gemeenteraad kwam de 11 novembercross in Niel ter sprake. Volgens gemeenteraadslid Juliaan Piessens (VLD) waren de kramers niet te spreken over de invoering van de pendelbussen voor de bezoekers aan deze veldritwedstrijd.
BR>
De cyclocross in Niel had de voorbije jaren voor heel wat parkeerproblemen gezorgd. Daarom hadden dat de organisatoren een oplossing bedacht.

Vanaf 12u werden alle invalswegen naar Niel afgesloten. Bezoekers geraakten hun auto kwijt op parkings buiten het dorp. Van daaruit werden ze met pendelbussen naar het centrum gebracht. Na de veldrit brachten de bussen de bezoekers weer terug naar de plaats waar hun auto stond geparkeerd. De laatste pendelbus vertrok om 18u.

”De marktkramers in het centrum hadden kritiek op deze regeling”, zegt Juliaan Piessens. ”De vele duizenden bezoekers waren nu min of meer verplicht om Niel ten laatste om 18u te verlaten. Deden ze dat niet, dan moesten ze de afstand naar de parkings - toch zo’n vier à vijf kilometer - te voet afleggen. In vorige jaren bleven deze bezoekers tot laat in de avond op de markt en in de cafés hangen. Door deze busregeling viel het vertier weg en zorgde het voor minder inkomsten.”

Maar volgens burgemeester Luc Van Linden (sp.a) hebben een aantal kramers hem toevertrouwd dat ze op elk vlak een uitzonderlijke jaarmarkt hadden meegemaakt. ”Sommige van hen gewaagden zelfs van de beste opbrengst van het jaar. Niettemin gaan we binnenkort de invoering van de pendelbussen evalueren”, aldus de burgemeester.
Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio