De  Stappaert koopt nieuwe woning

De Stappaert koopt nieuwe woning

De Stappaert koopt nieuwe woning

Print
Lier - Jongerenopvang De Stappaert heeft aan de Kerkstraat 25 in Lier een bijkomende woning gekocht. Tegen april komen daar kamers in waar probleemjongens onderdak vinden.
BR>
Vzw De Stappaert biedt in Lier al tien jaar opvang en begeleiding voor probleemjongeren uit Lier en omstreken. ”We streven naar sociaal-maatschappelijke re-integratie van probleemjongeren. In het systeem Begeleid zelfstandig wonen coachen we jonge mensen die alleen wonen. Verder bieden we ook residentiële opvang aan in twee huizen voor vijf meisjes en zes jongens van 17 tot 25 jaar”, zegt Herman Hauquier.

”Inhoudelijk werken onze begeleiders rond het aanleren van financieel en administratief beheer, tewerkstelling of studies, houding en huishoudelijke taken. Het doelpubliek omvat onder meer incestslachtoffers, jonge delinquenten, jongeren met opvoedingsproblemen en daklozen. Jaarlijks begeleiden we zo een veertigtal jongeren naar een zelfstandig leven”, aldus Herman.

De Stappaert heeft nog steeds geen erkenning en is voor alle vaste kosten sterk afhankelijk van giften. ”Daarom zijn we zeer blij dat we dankzij de organisatie Solid International het huisje aan de Kerkstraat 25 hebben kunnen verwerven. Het ligt vlak naast het meisjestehuis aan de Heilige Geeststraat 1. In de nieuwe woning bouwen we enkele kamers voor jongens, zodat we ons huidige jongenstehuis aan de Paul Krugerstraat kunnen omvormen naar een studiosysteem voor jongeren met al wat meer verantwoordelijkheidszin”, besluit Herman Hauquier. Het opknappen van de woning gebeurt deels met de opbrengst van de kaas- en wijnavond die De Stappaert dinsdag organiseerde. Daarop waren zo’n vijfhonderd aanwezigen.

Info: 03-293.92.15 en www.solidinternational.ch

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio