Gemeenteraad discussieert over aanleg nutsvoorzieningen

Print
Rumst - De werkzaamheden aan de Molenstraat in Rumst zijn voor een aantal gemeenteraadsleden een voorbeeld van hoe het niet moet. De oppositie onthield zich dan ook bij de stemming van het retributiereglement op werkzaamheden.
BR>
Raadslid Marc Verrept (Vlaams Belang) interpelleerde het schepencollege voor de stemming van het retributiereglement over het aanbrengen of verwijderen van nutsleidingen bij wegwerkzaamheden. ”In het reglement staat nergens vermeld dat ongebruikte leidingen moeten worden verwijderd”, zegt Verrept. ”Bij de werkzaamheden aan de Molenstraat hebben we gezien tot wat dat leiden kan. Omdat de plannen niet klopten, legde de aannemer de werkzaamheden stil, met belangrijke vertragingen als gevolg.”

Ook de opmerking dat buizen en leidingen vaak te ondiep worden aangelegd, kwam ter sprake. Schepen Geert Van der Auwera (CD&V) zegt begrip te hebben voor de opmerkingen, maar vroeg het reglement toch goed te keuren. ”Het wordt in heel Vlaanderen op deze manier voorgelegd. In ruil hebben we recht op subsidies. Als we niet akkoord gaan, lopen we meer dan 30.000 euro subsidies mis.”

Van der Auwera beloofde de argumenten van de oppositie aan de onderhandelaars van het reglement tegen volgend jaar te zullen doorspelen. Omdat de uitleg van de schepen volgens Steven Vollebergh (Vlaams Belang) jaarlijks terugkomt, onthielden Vlaams Belang en VLD-Volksbelangen zich bij de stemming. JW

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio