Ploeteren door vijvers

Print
Schelle - De organisatoren van de zesde editie van de koppelveldrit in Schelle mogen zich weer in de handen wrijven. Een flink aantal (ex-)profwielrenners heeft zijn deelname toegezegd.
BR>
De duo’s ploeteren nu zondag 3 december weer door het slijk rond de visvijvers vlak bij de sporthal in Schelle. In enkele jaren tijd is het sportieve gebeuren uitgegroeid tot een klassieker. Voor de zesde editie zijn er 68 ploegen ingeschreven en mogelijk komen er daar nog enkele bij, zodat het aantal deelnemers in totaal op 140 komt te liggen.

Onder hen ook een aantal profs en ex-wielrenners als Hans De Clercq, Nico Mattan, Wim Vansevenant, Geert Omloop en Björn Leukemans. Er zijn ook heel wat nieuwe en jonge deelnemers ingeschreven.

Nieuwe trofee

De koppelveldrit start om 14.30u en loopt over een uur en één ronde. Nadien vindt in de sporthal de prijsuitreiking plaats. ”Dit jaar krijgen de winnaars ook een nieuwe trofee”, zegt medeorganisator Eddy Van den Bruel. ”In plaats van een wisselbeker is het nu een wisseltrofee geworden die we zelf hebben ontworpen. Het gaat om een kristallen vaas van Val Saint Lambert met arduin en metaal.”

De koppelveldrit is een organisatie van het gemeentebestuur, het autonoom gemeentebedrijf Fluctus en de sportraad in samenwerking met wielertoeristenclub WTC Ten Dorpe en wielerploeg Palmans.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio