Home Marjorie krijgt nieuw opvangtehuis

Heist-op-den-Berg - Home Marjorie in Hallaar (Heist-op-den-Berg), dat tien Huntingtonpatiënten opvangt, krijgt een tweede tehuis voor zestien patiënten.
BR>
Home Marjorie kocht van de Vlaamse Huisvestingsmaatschappij vier percelen in de sociale verkaveling Oude Molen. Home Marjorie wil op die vijftien are een nieuwbouw plaatsen van 36 bij 15 meter met een verdieping. ”Wij plannen twee woongroepen voor zestien patiënten”, zegt directeur Bart Corthals.

Home Marjorie vangt momenteel tien Huntingtonpatiënten op. Huntington is een erfelijke aandoening van het centrale zenuwstelsel, die zich voordoet bij patiënten tussen 15 en 25 jaar en uiteindelijk fataal is. ”De patiënten met de ziekte in een ver gevorderd stadium blijven in het bestaande tehuis. De betere patiënten kunnen terecht in het nieuwe centrum. Er is een lange wachtlijst met veel aanvragen waaraan wij niet kunnen voldoen”, aldus Corthals.

De werkzaamheden, waarvan de aanvang oorspronkelijk gepland was voor 2006, starten door de administratieve mallemolen pas in de zomer van 2007. ”Subsidies van het Vlaams Fonds zullen 41 procent van de kosten dekken. Wij zullen de resterende een miljoen euro betalen”, meent de directeur. Eind 2008 of begin 2009 zou de nieuwbouw van Home Marjorie 2 klaar moeten zijn.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio