Kinderen zingen voor vreedzame samenleving

Kinderen zingen voor vreedzame samenleving

Kinderen zingen voor vreedzame samenleving

Print
Mechelen - Verdraagzaamheid. In de Mechelse wijk Mahatma Gandhi weten de kinderen er alles over. Om hun strijd voor een vreedzame samenleving ludiek kracht bij te zetten, hebben ze nu ook hun eigen cd uit.
BR>
Mahatma Gandhi sleepte jaren een niet al te best imago mee. ”Maar daar is de voorbije jaren hard aan gewerkt. De mensen zijn hier goed bezig”, zegt gemeenteraadslid Ali Salmi (sp.a-Spirit).

Onrechtstreeks was hij de man die Viviane Van Dam, zowat de mama van Mahatma Gandhi, inspireerde voor het nummer Allemaal anders, allemaal gelijk. ”Tijdens een huisbezoek voor de verkiezingen droeg Ali een pin met die slogan. Ja!, dacht ik. Wij hebben een onderwerp om een liedje rond te brouwen.”

Zo ging de bal aan het rollen. ”Ali hielp ons ook met de zoektocht naar een studio om het nummer op te nemen. Dankzij hem konden wij via Said, beter bekend als Pita, terecht in de rockfabriek in Brussel”, vertelt Viviane. Samen met de zussen Saïda en Taijania El Aissaoui van de kinderwerking Mechelen- Zuid zette zij haar schouders onder het project. ”Mijn zoon Yannick wilde al langer een liedje maken.

Op een dag kwam hij ermee thuis van zijn school in Hofstade. Ik woon al vijftien jaar in Mahatma Gandhi en ik ben blij dat wij zo iets kunnen doen voor onze wijk. Radio 2 heeft het al gespeeld en wij hopen dat ook de lokale radio’s het gaan spelen”, zegt Viviane nog. Met het liedje wil ze graag een boodschap uitdragen. ”Iedereen is gelijk. Het is belangrijk dat wij vreedzaam samenleven, zonder zinloos geweld. Een goedendag en een goedemorgen kan daar al veel toe bijdragen.”

Ook de kinderen zelf zijn meer dan enthousiast over hun liedje. ”Je mag niemand uitsluiten, en zeker niemand stampen of slaan”, zegt Sabrine Arbioue, een van de zangertjes.

De cd is voor vijf euro te koop bij de Kinderwerking Mechelen- Zuid in de Abeelstraat 43.
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio