Coalitie laat nog op zich wachten

Print
Boom - Het duurt nog een goede maand voor de nieuwe gemeenteraad wordt geïnstalleerd, maar in Boom is er nog altijd geen coalitie gevormd. De gesprekken tussen onder meer Boom één (8 zetels), CD&V (4 zetels) en VLD (3 zetels) duren voort.
BR>
Het Vlaams Belang noemt het een coalitie van de verliezers. De partijen in de huidige bestuursmeerderheid, sp.a en CD&V, moesten elk immers een zetel inleveren.

Marc Lamberts (VLD) bevestigt dat de gesprekken nog steeds aan de gang zijn. ”Ik weet dat Boom één ook met andere partijen blijft praten. Zo spreken ze ook apart met Carry De Groot-Verboven.”

Die laatste trok de VLD-lijst, maar ging uiteindelijk als onafhankelijke de verkiezingsdag in en behaalde naar VLD-normen een zeer hoge score.

Bart De Smet (CD&V) geeft aan dat de gesprekken wel wat traag op gang zijn gekomen, maar dat het nu vlot gaat. ”We zijn nog steeds inhoudelijk aan het werken. Over mandaten en het toewijzen van schepenbevoegdheden is nog niet gesproken”, zegt Bart De Smet. Hij geeft aan dat er zeker voor Kerstmis witte rook uit het gemeentehuis zal komen.

Burgemeester Patrick Marnef (Boom één) spreekt dezelfde taal. ”Ik stel vast dat de interne partijconflicten niet opgelost geraken. Volgende week wil ik echt wel knopen doorhakken”, zegt hij.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio