Directie Astra Sweets overlegt met vakbonden

Directie Astra Sweets overlegt met vakbonden

Directie Astra Sweets overlegt met vakbonden

Print
Turnhout - Het personeel van de Turnhoutse snoepgoedfabrikant Astra Sweets hield woensdag voor de tweede dag op rij prikacties. De directie nodigde de vakbonden dan woensdagavond voor een nieuw gesprek uit. Hoe dat afliep, was bij het ter perse gaan nog niet bekend.
BR>
De directie van Astra Sweets en de vakbonden hervatten woensdagavond dan toch de onderhandelingen die de voorbije maanden niets hadden opgeleverd. Het personeel was de voorbije dagen tot kleine werkonerbrekingen bij wijze van prikacties overgegaan.

De vakbonden kregen woensdagavond dan toch een uitnodiging om weer met de directie rond de tafel te gaan zitten. Dat overleg was bij het ter perse gaan nog niet afgelopen.

”De directie wil de officiële onderhandelingen heropenen”, zei ACV-secretaris Wendy Buedts nog voorafgaand aan de vergadering op Astra Sweets. ”Ze belooft ook iets extra te doen voor het personeel. Wat dat extraatje zal zijn, moeten we nu horen.”

Het sociale conflict bij Astra Sweets ontstond toen de directie aankondigde dat de nachtelijke inpakploeg op 1 januari wordt opgedoekt. Die arbeiders worden mee opgenomen in de dagploegen. De bonden wilden een degelijke financiële compensatie voor het verlies van de nachtpremie, maar daar had de directie geen oren naar.
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio