Zuiderring is het gevaarlijkst

Zuiderring is het gevaarlijkst

Zuiderring is het gevaarlijkst

Print
Mol - De N71 tussen Geel en Overpelt, met in het bijzonder het traject over het grondgebied van Mol, is een van de drie gevaarlijkste wegen van België. De Zuiderring heeft die slechte naam wegens de vele zware verkeersongevallen met vaak dodelijke slachtoffers.
BR>
De automobilistenvereniging Touring deed een onderzoek naar de gevaarlijkste wegen in België. Touring vergeleek de statistieken van de verkeersongevallen met de verkeersintensiteit en de veiligheidsmaatregelen op bepaalde wegen. De N71, de verbindingsweg tussen Geel en Overpelt, scoort het slechtst. De fatale ongevallen op het Molse traject, de Zuiderring, zijn daar niet vreemd aan. Verder behoren de N42 in Wetteren en de N60 in Oudenaarde tot de top van het zwarte lijstje. Burgemeester Paul Rotthier (CD&V) van Mol is niet verwonderd van het onderzoeksresultaat. ”We blijven daarom bij de Administratie Wegen en Verkeer aandringen op bijkomende maatregelen voor de Zuiderring. Dit jaar kregen de moeilijkste kruispunten conflictvrije verkeerslichten.”

Rotthier weet dat de budgetten voor de fietstunnel aan het kruispunt met de Molderdijk voorhanden zijn en dat de aanbestedingsprocedure is gestart. ”Ondertussen is er nog de discussie met de wegbeheerder over het kruispunt van de Zuiderring met de Slagmolenstraat. Wij opteren voor een tunnel die zowel door fietsers als auto’s kan gebruikt worden. Het kruispunt van de Antoniusstraat en de Zuiderring krijgt waarschijnlijk verkeerslichten.”
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio