Netevallei houdt petitie

Print
Geel - Zo’n zestig bewoners van het chaletpark Netevallei in Geel hebben een petitie ondertekend als protest tegen rioleringswerkzaamheden die volgens hen te lang aanslepen. De uitbater vraagt de aannemer om de wegen zo snel mogelijk te fatsoeneren.
BR>
Het chaletpark Netevallei ondergaat grote veranderingen. De chalets kregen een vergunning op voorwaarde dat ze op het rioleringsnet zouden worden aangesloten. Ludo Verdonck, de uitbater van het chaletpark, liet daarvoor zelfs een eigen zuiveringsstation bouwen.

Na deze werkzaamheden plant de uitbater de aanleg van nieuwe wegen in asfalt, nieuwe straatverlichting en een vernieuwde toegang. Maar de rioleringswerkzaamheden lopen vertraging op. De bewoners zijn de slechte toestand van de wegen tussen de chalets beu.

Elektriciteitskabel

”Ik kreeg geen gehoor op een aangetekende brief naar de aannemer. Daarop startte ik een petitie”, vertelt een bewoonster, die liever anoniem blijft. ”Wij trekken het nut van deze werkzaamheden niet in twijfel. Bovendien moet iedereen de kans krijgen om alles fatsoenlijk uit te voeren, maar het duurt te lang. De werkzaamheden moesten normaal gezien in oktober klaar zijn. De voorbije maanden lijkt er niets op te schieten.”

De bewoners krijgen begrip van de uitbater van Netevallei. ”Dit is ook voor mij vervelend”, zegt Ludo Verdonck. ”Ik moet aannemers laten wachten om te asfalteren. De openbare verlichting kan ik nog niet plaatsen. Het probleem ligt bij een kapotgeschaafde elektriciteitskabel van het zuiveringsstation. Daardoor loopt de aansluiting van de rioleringen vertraging op. Ik heb de aannemer aangemaand om de wegen zo snel mogelijk fatsoenlijk te maken”, besluit de uitbater.
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio