Kunst voor Verbroedering

Bekende koppen uit de sport-, muziek-, en kunstwereld laten een zelfgemaakt schilderij veilen op de veilingsite eBay. Het actiecomité Verbroedering Geel Leeft wil op een originele manier geld in het laatje brengen voor de geplaagde derdeklasser.

jmartynowski

BR>

Actiecomité Verbroedering Geel Leeft komt met een originele tip voor een eindejaarscadeau op de proppen. Wie kan immers zeggen dat hij een unieke Jan Ceulemans, Ludo Dierckxsens, Bart Wellens, Natalia of Kate Ryan in de huiskamer heeft hangen? Ook Rudy Janssens, Jefke Delen, Bart Goor, Kathleen van K3 en een twintigtal andere bekende namen maakten uitzonderlijk een schilderij.

”De kunstwerken beschikken allemaal over een certificaat en zijn te koop op de internetveilingsite eBay”, zegt bestuurslid Peter Stockmans.

”Het comité Verbroedering Geel Leeft wil de club met dit prachtige initiatief steunen. Heel wat bekende voetballers sloten zich spontaan aan bij dit evenement. Het bewijst dat Verbroedering Geel op heel wat sympathie kan rekenen.”

Ook supporters zetten hun liefde voor Verbroedering Geel op doek. Eén van hen is Meerhoutenaar Louis Bastiaens die vandaag, donderdag, zijn 66ste verjaardag viert. Hij volgt alle thuiswedstrijden van Verbroedering. ”Geel is een geweldige club. De supporters blijven ondanks de gedwongen degradatie trouw op post.

Die vermeende omkoopaffaire ligt me nog zwaar op de maag. Geel moesten ze hebben terwijl het bewezen omkoopschandaal in eerste klasse geen slachtoffers maakte”, verhaalt hij. ”Mijn vrouw schilderde jaren, maar ze moest dit door reuma stopzetten. Ik heb haar passie overgenomen.”

De dertig schilderijen zijn vrijdag 1 december (20-22u), zaterdag 2 december (14-18u) en zondag 3 december (14-18u) te bewonderen bij Lucas Creativ, Molsebaan 33 in Meerhout. De unieke doeken hangen op vrijdag 8 december (19-21u) en vrijdag 15 december (19-21u) te kijk in het eigen Leunenstadion in Rauwelkoven.

Bieden kan enkel via eBay.

www.ebay.be

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio