Procedurefout redt bingokoning

Print
Olen - De correctionele rechtbank in Turnhout kon niet oordelen over de vermeende fiscale fraude door voormalig bingokoning Staf N. (60). Omdat de huiszoeking in het failliete automatenbedrijf in Olen onwettig is gebeurd, is de strafvordering onontvankelijk.
BR>
Staf N., momenteel woonachtig in Lier, haalt zijn slag thuis. Hij stond samen met Leo V.S. (54) uit Westerlo, Hendrikus P. uit Hilversum en Rajesh R.T. (40) terecht voor verduistering van activa, valsheid in geschrifte en het niet aangeven van een deel van de inkomsten.

Staf N. was zaakvoerder van het bedrijf SND Automaten in Olen. In maart 2004 is hij door het hof van beroep in Antwerpen al veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van twee jaar en een boete van 10.000 euro voor fraude met takszegels. Begin 1998 ging SND Automaten op de fles. De curator diende kort na het faillissement klacht in wegens bedrieglijke bankbreuk. Op 10 september 1998 vond in het bedrijf in de Industrielaan in Olen een huiszoeking plaats. De verdediging voerde aan dat die huiszoeking onwettig was.

De rechtbank in Turnhout gaf de advocaten gelijk, want er stond niet vermeld wat er juist werd onderzocht. De rechters oordeelden dat de strafvordering daarom onontvankelijk is. Staf N. en de medebeklaagden gaan vrijuit. Het ministerie van Financiën kan ook fluiten naar de gevorderde schadevergoeding van 1,2 miljoen euro.
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio