Snepkenshoeve wordt privéwoning

Print
Herentals - De Snepkenshoeve op de Lichtaartseweg in Herentals wordt een privéwoning. De naaste buur van het voormalige toprestaurant kocht het pand. Ook de vzw Natuurpunt had er haar zinnen op gezet.
BR>
De Snepkenshoeve staat al jaren leeg. In 2001 verkocht Roger Van Holderbeke het pand, maar koper Jef Delafaille betwistte de geldigheid van de transactie. De aankoop werd nietigverklaard door de rechter. Van Holderbeke ging in beroep en kreeg dit jaar alsnog gelijk.

Natuurpunt en de stad Herentals spraken de nieuwe eigenaar aan. Ze wilden van een bijgebouw een natuureducatief centrum aan de rand van Snepkensvijver maken, maar het kwam niet tot concrete afspraken.

Delafaille, die ook plannen had voor een horecazaak, verkocht de hoeve zopas aan Vic Van den Bergh, die naast het pand woont.

De huidige eigenaar gaat de hoeve in zijn oorspronkelijke staat herstellen voor privédoeleinden. ”In horeca zijn we niet geïnteresseerd”, zegt hij. ”We maken gewoon een rustige woonst van de hoeve.”

Roger Van Holderbeke sluit daarmee een hoofdstuk af. ”Ik was destijds de enige met een Michelinster in de regio”, mijmert hij. ”Wat graag had ik al mijn culinaire informatie doorgegeven aan een nieuwe chef.”
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio