Werknemer pluimt Janssen Pharmaceutica

Print
Beerse - De correctionele rechtbank in Turnhout behandelde woensdag de zaak tegen Josephus V.R. (56) uit Turnhout. De ex-werknemer van Janssen Pharmaceutica in Beerse pluimde tussen 1990 en 2002 het bedrijf voor honderdduizenden euro’s. De rechtbank stelde de zaak enkele maanden uit.
BR>
Josephus V.R. sluisde jarenlang grote bedragen van Janssen Pharmaceutica door naar zijn eigen rekening. Het bedrog kwam begin 2002 aan het licht, waarop de medicijnenproducent de man onmiddellijk aan de deur zette.

De correctionele rechtbank in Turnhout boog zich woensdag over het dossier. De beschuldigingen tegen Josephus V.R. luidden valsheid in op de oducent de man geschrifte, het gebruik van valse stukken, misbruik van vertrouwen en huisdiefstal.

Zo stelde de man overschrijvingen op met bedragen die hoger waren dan nodig voor de transactie. De restbedragen kwamen terecht op zijn rekening. Met het geld wilde hij een villa bouwen in Oostenrijk. De Turnhoutenaar wordt ook beticht van het opstellen van valse facturen met valse handtekeningen. Via een boekhoudkundige ingreep probeerde hij tekorten weg te moffelen.

De beklaagde zat van eind april 2002 tot half augustus 2002 in voorhechtenis. Paul L. (52) en Anita S. (42) uit Turnhout staan als medebeklaagden terecht. De rechtbank stelde de zaak uit tot 2 mei 2007.
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio